FttX Congres 2012: “Smart cities, smart future”

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 31/10/2012
08:30 - 18:00

Categorieën


Groei en werkgelegenheid door supersnel internet

Op 31 oktober organiseert het FttH Platform het jaarlijkse FttX Congres in De Flint te Amersfoort. Een inspirerende dag voor alle betrokken partijen, die zich bezighouden met de aanleg en het gebruik van glasvezelnetwerken in Nederland. Voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.

Het FttX Congres 2012 staat in het teken van de economische en maatschappelijke vernieuwing. Met de ontwikkeling van ‘smart cities’ bereidt Nederland zich voor op de nabije toekomst, waarin werkgelegenheid en economische en maatschappelijke groei de pijlers zijn voor een toekomstvaste samenleving.

Aan het woord komen relevante stakeholders buiten het traditionele glasvezeldomein: mobiele operators, dienstenontwikkelaars, wetenschappers  en lagere overheden. Want de samenwerking met deze partners zal bepalend zijn voor het succes van ‘Google-town’, de stad waar bewoners en bezoekers als vanzelfsprekend fysiek én digitaal met elkaar communiceren. De stad, waar diensten van de gemeente en van bedrijven 24/7 toegankelijk zijn, en technologie en duurzaamheid samen optrekken. Glasvezel is in deze context de noodzakelijke randvoorwaarde, de enabler; de ruggengraat van elke ‘smart city’.

Het FttX Congres 2012 geeft een aanzet tot die samenwerking. Met verrassende en gezaghebbende sprekers uit tal van sectoren, die één ding gemeen hebben: het vormgeven van een economisch en maatschappelijk toekomstvast Nederland. Kortom, redenen genoeg om op 31 oktober 2012 naar De Flint te komen voor de belangrijkste marktontwikkelingen, feiten en cijfers, en natuurlijk het netwerk van de glasvezelsector in Nederland!

Bekijk de Uitnodiging

Voor wie?

Het FttX Congres 2012 richt zich op beleidsmakers bij overheden, beslissers in de glasvezelindustrie, bouw- en installatiesector, managers in telecom- en ICT-bedrijven, alsmede vertegenwoordigers van mediabedrijven, financiers en consultants op het gebied van infrastructuur en interactieve diensten. Voor ambtenaren geldt een gereduceerd tarief van EUR 50,- incl. BTW

Programma:

08.30    Ontvangst
09.30    Opening door Dick van Schooneveld (Stratix), dagvoorzitter
09.35    “Don’t stop thinking about tomorrow” – Willem Vermeend (voorzitter FttH Platform)
10.00    Adjiedj Bakas (trendwatcher)
10.30    Anton Westerlaken (Bestuursvoorzitter Maasstad ziekenhuis)
11.00    Pauze

11.30     Rudolf van der Berg (OESO)
12.00    ‘Gemeenten doen mee!’ –  Marijke van Hees (wethouder Enschede / voorzitter Stedenlink)
12.30    Lunch

13.30    ‘De kracht van de verbinding’- Hendrik Blokhuis (Cisco)
14.00    Wienke Bodewes (voorzitter Neprom)
14.30    Pallas Agterberg (directeur strategie Alliander)
15.00    Pauze

15.30    De Business X Factor – Henkjan Smits
16.00    Operator debat met Peter Veenman (Colt), Ger Bakker (Unet), Jan Davids (Reggefiber), panellid van Vodafone
16.30    Interprovinciaal debat (optioneel)
17.00    Operator debat
17.30    Presentatie Glasmonitor 2013
17.40    Afsluiting door dagvoorzitter
Borrel

Meer informatie en aanmelden