Programma DSA Conferentie: De Toekomst in Beeld

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/09/2011
12:00 - 18:00

Categorieën


Locatie:    Theater De Regentes, Weimarstraat 63, Den Haag.

Website:   www.digitalestedenagenda.nl
Twitter:    @digitalesteden #dsa11 #dsa2211
Inlooplunch: 12.00 uur. Start programma: 13.00-18.00 uur
Aanmelden

Als we de belofte van internet hebben waargemaakt, hoe ziet de stad er dan uit? Donderdag 22 september is een dag vol customer journeys, sprekers en werksessies voor de vraagstukken. Tevens een update voor het bredere publiek: hoe ver zijn we? Uitnodiging om in te stappen! Bekijk hieronder het programma. De conferentie maakt deel uit van het Digitale Steden Agenda programma van de G32, de G4, Stedenlink en Nicis Institute. In mei werd – tijdens de Digitale Agenda conferentie van Minster Verhagen – de Digitale Steden Agenda door deze steden aangenomen. In juni zijn de eerste vraagstukken vastgelegd en multidisciplinaire teams van start gegaan met de uitvoering ervan. Op 22 september zullen deze teams hun eerste update geven en de genodigden daarbij ook hartelijk uitnodigen om actief te participeren in een van de vraagstukken. Eind dit jaar dienen de projectplannen gereed te zijn (inclusief financiering en partners), zodat begin 2012 met de uitvoering gestart kan worden.

Programma:

12.00 Ontvangst
Inloop met Lunch

13.00 Stad in Transitie – sociaal & digitaal
Van budget -en begrotingsdenken naar maatschappelijke opbrengst. Onze steden staan voor een grote uitdaging en dat vraagt om een andere kijk. Marijke van Hees, wethouder in Enschede en voorzitter van Stedenlink deelt haar ervaringen en geeft aan hoe je kunt sturen op andere kwaliteiten.

13.10 Innoveren is durven mislukken
Ofwel ‘rakelingen’ produceren aldus Idea DJs Ramon Vullings en Marc Heleven.

13.20 Digitale Steden Agenda – samenwerken aan nieuwe oplossingen voor de stad
Marc-Jan Ahne, wethouder in Deventer en trekker van het dossier DSA in de G32 Economische Pijler over de DSA en hoe we als gemeenten, marktpartijen en maatschappelijke organisaties tot nieuwe oplossingen komen.

13.30 Waar gaan we voor? – de trekkers aan het woord I
De wethouders uit het bestuur van Stedenlink, ieder verantwoordelijk voor een van de stedelijke thema’s presenteren hun ambities.

13.45 De Digitale Stad Live!
Bezoek met de stadsgids de Bedrijvige Stad, de Gezonde Stad, de Lerende Stad, de Groene Stad, de Veilige Stad en Onze Stad en ervaar wat er nu al mogelijk is. Echte oplossingen, getoetst in onze steden, gebracht door mensen uit de praktijk. Zo bij u in de stad te gebruiken. Met onder meer BuurtTV, smart working centers in cultuurhuizen, app iThor van politie Rotterdam, Apps voor Nederland, corporatieve uitrol bedrijventerreinen, digitale muurkrant, informele thuiszorgdiensten en IBM Connected & RealTime Controlroom. Of duik het Breedband Café in en hoor daar alles over samenwerken met breedbandleveranciers, slim graafwerk, vergunningen, open netwerken en wat er nog meer komt kijken bij de uitrol van een supersnel netwerk in uw stad.

16.10 Samen met Markt en Rijk naar Actie
Vertegenwoordigers van ICT Office en het ministerie van EL&I over partnerschap in de DSA.

16.30 Waar gaan we voor? – de trekkers aan het woord II
De wethouders uit het bestuur van Stedenlink, ieder verantwoordelijk voor een van de stedelijke thema’s presenteren hun ambities.

16.45 Veilige Stad Den Haag
Afsluiting door gastheer wethouder Rabin Baldewsingh die een blik werpt op de ambities van Den Haag als Veilige Stad.

17.00 Borrelen op de DSA Markt
Ieder stedelijk thema heeft z’n eigen plek op de borrel. De DSA wethouders verwelkomen daar hun collega’s, partners en geïnteresseerden. En er is informatie over de producten en diensten uit de DSA Live! te vinden.

18.00 Einde

Meer informatie over de Digitale Steden Agenda en achtergronden bij de vraagstukken is ook te vinden op de samenwerkomgeving op Plein Overheid. Meld je aan voor de werkconferentie: Aanmelden. Laat ook je LinkedIn netwerk weten dat je komt door op ‘attend’ te klikken bij het DSA Event op LinkedIn!