Studiereizen

Studiereizen

Op deze pagina vind je de verslagen van de studiereizen van Stedenlink.

Studiereis Barcelona 2012

Download Stedenlink Studiereis 2012 Barcelona verslag
Download Stedenlink Studiereis 2012 Barcelona reader, PDF (2,9 MB)

Studiereis Montpellier 2010
Download Stedenlink Studiereis 2010 verslag, PDF (5 MB)

Studiereis Manchester 2009
Download Stedenlink Studiereis 2010 verslag, PDF (5 MB)
Download Stedenlink Studiereis 2009 Manchester verslag, PDF (1MB)
Download Stedenlink Studiereis 2009 Manchester reader, PDF (2MB)

Studiereis Brussel 2008

In 2008 brachten de Stedenlinkers (ambtenaren en bestuurders) een bezoek aan Brussel en Hasselt. Brussel is vooral interessant omdat het naast enkele best practices ook de thuishaven is van Europese beleidsmakers en lobbyisten. Met deze laatste is o.a. gesproken in het Europees parlement. Een terugblik op de verschillende bezoeken, inleidingen en andere onderdelen kunt u nalezen in Studiereis Brussel, verslag. Een introductie van de verschillende organisaties en de achtergronden zijn te vinden in Studiereis Brussel, reader.

Studiereis Duitsland 2007

Dit jaar hebben bestuurders en ambtenaren de hoofdstad van Duitsland nader verkend. Interessant in Berlijn is te bekijken hoe innovatie en ICT worden aangejaagd vanuit de stad Berlijn en de regio Berlijn-Brandenburg. Toepassingen waar men ver in is, liggen op het terrein van eGovernment, veiligheid en digitale media. Men is ook zeer actief met de ontwikkeling van nieuwe technologie rondom glasvezel en netwerkverbindingen. Er zijn diverse organisaties, zoals het Frauenhofer Institut, mstreet en XML City Berlin bezocht, waarbij de bestuurders interessante ideeën hebben opgedaan.

Klik hier voor het verslag van de studiereis

Download hier de reader met achtergrondartikelen

Studiereis Italie 2006

In 2006 voerde de studiereis naar Milaan en Turijn. Twee steden die beiden actief zijn op het gebied van breedband en het onderzoek naar nieuwe diensten. Turijn was daarnaast gastheer van het EKSF e-government congres.In Milaan zijn Fastweb, Italtel en het Milano Metropli Development Agency bezocht. In Turijn leverde Stedenlink een bijdrage aan het EKSF congres en bezocht het Virtual Reality en Multi Media Park.

Klik hier voor het verslag van de studiereis

Download hier de reader met achtergrondartikelen

Studiereis Zweden 2005

In oktober 2005 zijn bestuurders en ambtenaren afgereisd naar Stockholm voor een studiereis met een boordevol programma. Tijdens de studiereis is er kennisgemaakt met SSNF, de Zweedse tegenhanger van Stedenlink, en zijn er veel Zweedse projecten bezocht op het gebied van breedband en glasvezel, zoals Fibre Optic Valley en Kista Science City. Ook Vällingby, het Zweedse ICT-nieuwbouwproject is bezocht.

Lees hier het verslag van de studiereis

Download hier de reader met achtergrondinformatie over Zweden

Studiereis Estland 2004

Estland, een land in ontwikkeling. Een land waar oude ambachten en de nieuwste technologie elkaar ontmoeten. In razend tempo maakt Estland zich de nieuwe informatie- en communicatietechnologie eigen. Het Estse kabinet vergadert sinds eind 2002 geheel digitaal, zonder papieren dossiers en met laptops. Estland kent een groot aantal burgerprojecten, de regering heeft grote ambities in het brengen van ICT naar de burger, en Estland is verhoudingsgewijs het meest actieve Wi-Fi land ter wereld.

Het doel van de studiereis was drieledig: bekijken welke projecten op het gebied van e-governance door de Esten zijn opgezet, kennis maken met een nieuwe EU-land en een paar dagen met gelijkgestemden optrekken. Met een groep wethouders en strategische beleidsambtenaren hebben we bekeken hoe de Estse overheid ICT slim gebruikt.

Lees het verslag van de Studiereis stedenlink_studiereis_estland_2004

Download de reader van de studiereis reader_stedenlink_studiereis_estland_2004

Studiereis Dublin 2003

Een groep van dertig wethouders en ambtenaren in oktober 2003 op bezoek geweest in Ierland om met eigen ogen te zien hoe het Ierse model in elkaar steekt.

Lees hier het verslag van de Stedenlink Studiereis 2003

Download  hier de reader van de studiereis 2003

Studiereis Finland 2002

Stedenlink is drie dagen van 16 tot 18 oktober 2002 op pad in Finland. Met een groep wethouders en strategische beleidsambtenaren zijn we op zoek naar het geheim achter het Finse succes op het gebied van e-government en economie.

Lees  hier  het volledige verslag van de Stedenlink Studiereis Finland 2002

Download hier  de reader van de studiereis 2002